NOVO Završen je policijski očevid prometne nesreće u Ulici Domovinskog rata.

Prema informacijama iz PU zadarske, 40-godišnja vozačica osobnog automobila zadarskih registracija prešla je preko noge osmogodišnje djevojčice koja se nalazila na obilježenom pješačkom prijelazu. Djevojčica je hitno prevezena u Opću bolnicu Zadar gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede (prijelom stopala).

Prema izjavi očevidaca, koji su svjedočili ružnom prizoru, 40-godišnjakinja se zaletjela pored automobila koji je, dolazeći iz smjera banke, propustio pješake. Nakon nesreće i sama je bila u šoku.

- Ovo je jedan od najgorih pješačkih prijelaza u gradu. Vrlo prometan s puno pješaka, a jako slabo vidljiv posebno u sumrak i navečer, upozorenje je građana koje se moglo čuti i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Gradska uprava tada je najavila postavljanje LED markera, ali s neodređenim datumom realizacije. Nova prometna nesreća dokaz je da bi to trebalo provesti što prije, kako ne bi došlo do tragedije.

RANIJE Vozila policije i Hitne medicinske pomoći snimljena su iznad trgovačkog centra u Ulici Domovinskog rata.

Kako doznajemo u PU zadarskoj, u 15:19 sati stigla je dojava prema kojoj je automobil oborio dijete. No, srećom, prema prvim informacijama s terena, ne bi trebalo biti teških posljedica.

Unatoč očevidu, koji je u tijeku, promet se odvija bez poteškoća. Više informacija bit će poznato nakon završetka očevida.