Sabirna akcija „Solidarnost na djelu 2020", zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, ove se godine provodi pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji!". U sklopu akcije GDCK Biograd na Moru akciju je proveo u suradnji s osnovnim školama s područja djelovanja.

- Cilj ove akcije je razvoj solidarnosti i empatije među djecom i građanima. Ove smo godine izuzeli prikupljanje financijskih sredstava te smo željeli da zajedničkim prikupljanjem namirnica djeca vide završi rezultat odnosno cjelokupni složeni paket hrane te ostave svoju poruku podrške za korisnike kojima će paket stići pred Božić, kažu iz biogradskog Crvenog križa.

Učenici Osnovne škole Biograd na Moru prikupili su 205,3 kilograma hrane te je u suradnji s OŠ Sv. Filip i Jakov, OŠ Pakoštane i OŠ Vladimira Nazora Neviđane ukupno prikupljeno 874,2 kg hrane i higijene, od čega je formirano 99 paketa.

- Ovim putem još jednom se želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u prikupljanju namirnica za humanitarne pakete hrane. Višak hrane koji nismo mogli kompletirati u pakete doniran je Zajednici Cenacolo i to 49 kilograma hrane i 29 kilograma higijenskih potrepština. Zahvaljujemo svim sudionicima akcije na podršci i njihovom angažmanu u provedbi akcije, poručuje GDCK Biograd na Moru.