Lista zadarskih najdoktora ove je godine pojačana jednim novim imenom - ginekologinjom dr. Larom Spalldi-Barišić. U svega dva mjeseca od početka rada u Domu zdravlja Zadarske županije, ona je na portalu najdoktor.com dobila brojne pozitivne komentare pacijentica, od kojih je jedna istaknula kako je "doktorica Lara Spalldi-Barišić ginekolog kakvog je Zadar dugo čekao". I prošle godine ona je bila na listi najboljih liječnika u Hrvatskoj, ali pod gradom Zagrebom.

Pod "Splitom" je ponovno kardiolog Ante Anić, zadarski liječnik koji je iz Opće bolnice Zadar prešao u splitski KBC, čime je Zadar ostao bez predstavnika u toj kategoriji najdoktora.

Zadar je i ove godine zastupljen s ukupno 15 već hvaljenih liječnika, među kojima uobičajeno prednjače ginekolozi. Uz dr. Spalldi-Barišić na popisu su Ivica Žuvela (Benkovac), Slavko Marić (Biograd na Moru), Ilva Marić i Edita Tadić (Zadar).

Na listi je ponovno i poznati trio iz obiteljske medicine, Ana Dunatov, Biljana Žigurski-Mračić i Damir Biloglav, a "čistu peticu" zaslužilo je također troje zadarskih stomatologa - Dijana Paleka, Ivan Marić i Sergej Kuštera. 

Opća bolnica Zadar može se pohvaliti radom nefrologa i voditelja Odjela za hemodijalizu Dragana Klarića, endokrinologinje i voditeljice Odjela za endokrinologiju Jelene Vučak-Lončar, otorinolaringologa Ivana Barake te općeg kirurga Jakova Mihanovića.

Kriteriji po kojima su se birali najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. Kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.