U Općoj bolnici u Zadru preminula su tri pacijenta u dobi od 50, 73 i 84 godine koji su uz infekciju koronavirusom bolovali od težih kroničnih bolesti. U zadarskoj bolnici na svim COVID odjelima hospitalizirana su 43 bolesnika od kojih je 7 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata.

U ime Stožera civilne zaštite, apel je uputio zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc.

„Na žalost sve je veći broj hospitaliziranih pacijenata u Općoj bolnici Zadar sa teškom kliničkom slikom i sve veći broj je na raznim metodama strojne ventilacije. Veliko upozorenje svima je što u posljednje vrijeme teže obolijevaju i mlađi ljudi te ih spajamo na kisik i respirator. Mi u bolnici ubrzano popunjavamo kapacitete, a ukoliko se nastavi ovako postat će problem liječenja bolesnika s akutnim i kroničnim bolestima. Apeliramo na sve da čuvaju sebe jer tako čuvaju i druge, naš zdravstveni sustav je preopterećen, a liječnici i medicinske sestre rade i preko svojih mogućnosti. Molim vas da ozbiljno shvatite ovu situaciju koja je daleko gora nego u prvom valu epidemije", poručio je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Govoreći o stanju u zadarskoj bolnici, dr. Alan Medić jučer je za Radio Zadar najavio opciju fuziranja sa Specijalnom bolnicom u Biogradu ako dođe do popune kapaciteta u Zadru. Pacijente bi, prema najavi dr. Medića, prevozilo specijalno vozilo koje su već osigurali.