Momčad Zadra će sutra, 17. listopada odigrati zaostalu utakmicu 7. kola HT Premijer lige protiv gradskog rivala Sonik Puntamike.

Izabranici Veljka Mršića će tražiti svoju devetu pobjedu u gradskom derbiju i nastavak pozitivnih rezultata u domaćem prvenstvu, nakon visoke pobjede protiv Splita. Sonik Puntamika nakon devet odigranih utakmica ima omjer 5-4, u prošlom kolu protiv Alkara u Sinju upisali su svoju petu pobjedu. Veljko Mršić neće moći računati na Jana Palokaja koji će propustiti drugu utakmicu zbog problema s leđima. Povratak Zadra u kultne Jazine zakazan je za sutra, 17. listopada s početkom u 19 sati.

"Sonik je dobro ušao u sezonu, čestitke na rezultatima koje su do sada ostvarili. U Sinju protiv Alkara su imali tešku utakmicu koju su pobijedili, tako da su oni u izrazito pozitivnom ritmu. Očekujem jednu tešku i borbenu utakmicu, energičnu i očekujem da mi budemo na pravom nivou. Dobro smo trenirali, dobro smo se pripremali za ovu utakmicu. Moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, koji je njihovo najjače oružje i ispoštovati sve ove stvari što smo se dogovorili u pripremi," najavio je pomoćnik zadarske klupe Ivan Perinčić.

"Sonik dobro igra ove sezone. Nadam se da će biti dobra utakmica, dobra košarka. Nama je pobjeda jedini cilj. Za košarku u Gradu Zadru dobro je što Sonik Puntamika igra na ovom nivou i mislim da će biti jedna dobra utakmica," istaknuo je uoči gradskog derbija Dominik Mavra.