Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u službi dežurstva ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (1970.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak 11. studenog 2020. oko 15,20 sati, upravljao teretnim automobilom kolnikom odsjeka ceste D547-Sveti Rok-D-54 Zaton Obrovački, iz smjera Svetog Roka prema Obrovcu, iako svjestan da ne smije upravljati vozilom ako u organizmu ima alkohola.

Vozač je morao biti svjestan da prilikom približavanja raskrižju mora voziti s povećanim oprezom, a posebno kada ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, te da je dužan propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom inače može ugroziti druge sudionike u prometu.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak, pristajući na navedeno, vozio pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola od 1,40 g/kg) te da dolaskom do raskrižja s cestom s prednošću prolaska, unatoč vidljivo postavljenom znaku "stop" radi obveznog zaustavljanja, nije zaustavio svoj teretni automobil kako bi propustio motocikl.

Tim je motociklom oštećni vozač  upravljao pravilno, vozeći se sredinom svoje prometne trake na cesti s prednošću prolaska. Međutim, vozač teretnog vozila  oduzeo je prednost prolaska oštećeniku i udario u motocikl. Oštećenik je pao s motocikla te zadobio osobito teške i po život opasne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.