Gradski vijećnici govorili su danas iznad natpisa "Podrška tetama u menzi", kojeg je za govornicu postavio Mate Lukić (NHR).

S iste govornice SDP-ova Danijela Vukoša pozvala je gradonačelnika Branka Dukića da bude posrednik u komunikaciji između dijela radnika Agencije za studentski standard i rektorice Dijane Vican, među kojima se ni nakon 2 tjedna štrajka ne nazire dogovor.

- Niti sveučilište ne smije biti autonomno kada se ne poštuju radnička prava, predvidjela je potencijalno odricanje od odgovornosti Vukoša. 

- Podržavam svačije napore za bolje radne uvjete i plaće, a normalno je da treba postojati razumijevanje s obje strane. Podržavam razgovor i dogovor, a to ovisi samo o njima, ne o meni, odgovorio je Dukić.

U replici Vukoša je istaknula kako radnice ne traže veću plaću, već mogućnost pregovora kroz uvrštavanje vrijednosti i broja bodova u Kolektivni ugovor.

- One su svjesne COVID krize. Ne smiju biti zaboravljene, a jesu od strane rektorice koja ne želi socijalni dijalog, poručila je SDP-ova vijećnica. Raspravu je zaključio gradonačelnik ističući kako je njegova pokojna majka bila kuharica u menzi.