U "novonormalnoj" situaciji sukladno ograničenjima uz svijest da se život mora nastaviti i dalje u HNK Zadar u petak se uspješno održao međunarodni 8. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2020. Nastupalo je 10 izvođača, iako ih je prethodno bilo najavljeno 12. Na festivalu su izvodili novokoponirane skladbe što je ujedno i uvjet pri prijavi na javno raspisani natječaj. Cilj festivala je podržati hrvatske autore i skladatelje suvremene kršćanske glazbe i njihovo glazbeno stvaralaštvo, a posebno poduprijeti i promovirati kantautore.

Atmosfera u HNK Zadar je bila odlična a izvođači su skladbe visokih kvaliteta uz pratnju back vokala, zadarskih glazbenika Gloriju i Klaudia Krizmana interpretirali svaki na svoj način. Posjetitelji festivala ove godine imali su prilike poslušati nove mlade izvođače koji su osvježili festival i izvođače s provjerenim imenima duhovne scene koji iza sebe imaju prepoznatljiv glazbeni put.

Pobjednici festivala su zbor mladih crkve "Sv. Frane" Zadar koji su osvojili Nagradu publike za skladbu "Samo pokucaj" i nagradu za najbolju glazbu autora teksta, glazbe i aranžmana Frane Brajkovića. Nagradu im je uručila Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole "Blagoje Bersa" a Nagradu publike Branka Radman, voditeljica odsjeka za kulturu i tehničku kulturu grada Zadra.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Jelena Skoko iz Širokog brijega BiH za skladbu "Hrabost" autora teksta i glazbe Jelene Skoko i aranžmana Marka Jakovljevića, a nagradu im je uručila skladateljica Nataša Pirc, voditeljica crkvenih zborova i učiteljica klavira. Nagradu za najbolji aranžman osvojila je Tamara Perc iz Zagreba za skladbu "Sjaj" autora teksta i glazbe Tamare Perc a aranžmana Vlade Brzovića i Josipa Rogošića. Nagradu je uručio Davor Petrović, glazbeni pedagog, dugogodišnji prosvjetni djelatnik glazbene kulture, skladatelj.

Nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija osvojila je Petra Antolić iz Zagreba za skladbu "Sve si Ti" autora teksta, glazbe i aranžmana Petre Antolić. Nagradu je uručio Saša Miočić, skladatelj, glazbeni producent, multiinstrumentalist, umjetnički ravnatelj festivala "Svjetlost dolazi" Zadar i voditelj festivalskog benda. Revijalni gost festivala bio je fra Marin Karačić, jedan od najistaknutijih hrvatskih kantautora suvremene kršćanske glazbe iz BiH.