Nastavlja se prodaja imovine u vlasništvu Grada Zadra. Za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom pripremio je prijedlog odluke o raspisivanju javnog natječaja za zajedničku prodaju pet poslovnih prostora koji se nalaze u prizemlju zgrade na adresi Ljudevita Posavskog 1 i 3.

Prostori su pojedinačnih površina od 64 m2, 45 m2, 38 m2, 24 m2 i 64 m2, a prema elaboratu sudskog vještaka Vjeke Dizdara, njihova ukupna tržišna vrijednost iznosi 2.442.000 kuna.

Građevina u kojoj se nalaze izgrađena je prije 15. veljače 1968. godine.

- U naravi se radi o staroj kući na koju su se naknadno vršile nadogradnje. U prizemlju te nekadašnje stare kuće nalazi se pet predmetnih poslovnih prostora, dok nadograđeni dio danas u naravi čine privatni stanovi. Grad Zadar desetljećima je raspolagao poslovnim prostorima putem Ugovora o zakupu sa različitim poslovnim subjektima. Zbog neuvjetnosti korištenja dijela poslovnih prostora, došlo je sporazumnog raskida ugovora sa zakupcima, a preostali ugovori o zakupu su istekli, navedeno je u objašnjenju pročelnika Tomislava Korone za novu prodaju gradske imovine.