Gradska uprava krenula je u nabavu kamera za tri lokacije koje su prometnim elaboratom utvrđene kao cestovne točke na kojima se učestalo događaju nesreće.

Nešto kasnije od očekivanog, zgotovljen je i danas objavljen javni natječaj za nabavu i ugradnju fiksnih uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila. Krajnji rok za dostavu ponuda izvođača, zainteresiranih za posao od 280 tisuća kuna (bez PDV-a), je 23. rujna do 13 sati. Nakon potpisa ugovora, najpovoljniji izvođač imat će 60 dana za dovršetak radova, pa bi kamere, ako javna nabava prođe bez zastoja, trebale biti postavljene do kraja godine.

Podsjetimo, prometni elaborat uključuje ukupno 12 lokacija na zadarskim cestama, no kako je korona stanjila gradski proračun, 9 ih je prebačeno u planove za sljedeću godinu. Na sugestiju policijskih stručnjaka, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša izabrao je sljedeće lokacije za postavljanje prvih kamera: Put Vrela, kod ulaza u Vodovod, Ulica Ante Starčevića, iznad raskrižja sa ulicama Petra Skoka i Hrvoja Ćustića, te Obala kneza Trpimira.