NOVO

Zadarska policija izvijestila nam je kako su dojavu o nesreći dobili u petak oko 15:26 sati. Po izjavi supruga, nesretnoj ženi pozlilo je kod Katića mlina, nakon čega je ostala bez svijesti.  Nad tijelom preminule izvršit će se obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

RANIJE

Žena je u petak u popodnevnim satima preminula u Nacionalnom parku Paklenica, izvijestio je HGSS Zadar na svojim službenim Instagram stranicama.

- Niti nakon dugotrajnog oživljavanja AED defribrilatorom dežurni spašavatelji i djelatnici parka nažalost nisu joj mogli pomoći, napisali su u objavi.

Pročelnik HGSS-ove stanice Zadar Šime Sorić za Dnevnik.hr je izjavio kako su dobili dojavu od stranih državljanja koji su se našli tamo i posumnjali na zastoj srca. 

- Naša dežurna ekipa u kanjonu je odmah došla na mjesto događaja. Reanimirali su je više od sat i pol, ali nažalost, nije joj bilo spasa, kazao je Sorić dodavši da se nije radilo o nesreći prilikom penjanja ili pada, već je žena koja je bila u društvu supruga i sina preminula nakon što se odlučila okupati u potoku.

Obavljen je transport preminule hrvatske državljanke sa staze koja vodi prema Lugarnici.