Josip Bilaver novo je trenersko pojačanje Zadarnove, javljaju iz ovog nogometnog kluba. Legendarni zadarski nogometaš, sa preko 200 nastupa u Prvoj HNL, cijeli je život posvetio matičnom Zadru, postavši tako prava nogometna ikona. Po završetku impresivne igračke karijere odmah je započeo trenersku, preuzevši jednu omladinsku selekciju, uz paralelno obrazovanje na Akademiji HNS-a.

Nakon što je, poslije više od 20 godina, morao napustiti Stanove, Bilaver se odlučio karijeru nastaviti u NK Zadarnova, postavši tako treće veliko pojačanje stručnog stožera ove sezone, nakon Damira Čačića i Alena Glavića.

- Mislim da Josipa Bilavera široj javnosti ne treba posebno predstavljati. Svi znaju kakav je igrač bio i s koliko je energije, ljubavi i predanosti igrao za svoj Zadar. Poznajemo se gotovo cijeli život i mogu reći da njegovo poštenje i odnos prema radu, uz neupitno nogometno znanje i iskustvo stečeno kroz godine prvoligaškog igranja, našem klubu donose još jednu veliku dodatnu kvalitetu. Mladi igrači od njega mogu jako puno naučiti, ne samo o nogometu, nego i o sportskom načinu života i siguran sam da će im on to znanje znati prenijeti na pravi način, kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Bilaver će ove sezone voditi momčad papalina, odnosno djece u dobi od 7 i 8 godina, a dat će svoj doprinos i u cjelokupnom radu kluba.

- Jako mi je drago što dolazim u klub mog prijatelja Antonija Perice, ali prije svega u klub koji je vrlo dobro posložen i organiziran, s jasnim idejama, programima i ciljevima. Mislim da je takvo nešto nedostajalo zadarskom nogometu i da s ovakvim radom i ustrajnošću NK Zadarnova može još mnogo napredovati i postići velike stvari. Dat ću sve od sebe da svojim znanjem i iskustvom doprinesem tom projektu i jako se veselim novom izazovu i početku nove sezone, kazao je Bilaver.

U NK Zadarnova u tijeku su upisi djece (4 - 17 godina) u školu nogometa za novu sezonu, a sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 097 744 3329 (Antonio Perica), e-mail [email protected] ili putem službenih profila kluba na društvenim mrežama.