Prije nego što je nad njima podignuta optužnica, kokainska braća iz Kruševa, P. Ž. i T. Ž., tražila su preko Ustavnog suda izlaz iz istražnog zatvora, žaleći se na ranija rješenja zadarskih sudova.

Suci su ih zadržali iza rešetaka na temelju opasnosti od ponavljanja kaznenih djela jer su ranije osuđivana braća "pokazala veliku količinu kriminalne volje, na način da su u razdoblju od mjesec dana gotovo svakodnevno različitim kupcima prodavali opojnu drogu kokain pa se u konkretnom slučaju radi o produljenom kaznenom djelu".

Istražni sudac naglasio je kako iz posebnih dokaznih radnji nadzora i tehničkog snimanja telefonskih razgovora i drugih komunikacija na daljinu proizlazi da su u vremenu od 24. travnja do 24. svibnja ostvarivali inkriminirane kontakte s osobama koje su od njih kupovale opojnu drogu kokain. Njih čak 16 navodi se rješenju o određivanju istražnog zatvora.

No, braća smatraju kako im je ovakvim odlukama povrijeđena presumpcija nevinosti, tražeći zamjenu istražnog zatvora s mjerama opreza. S tim se nisu složili ustavni suci koji su u presudi naglasili kako je zadarsko pravosuđe reagiralo opravdano.

Podsjetimo, dvojac je uhićen 29. svibnja - jedan nakon "sastanka" na ulici, a drugi u opsadi obiteljske kuće.