Zanimljiva je tablica pregleda oboljelih od COVIDA-19 prema prebivalištu koju su nam poslali iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije nakon što su novinari inzistirali na podrijetlu i širenju zaraze posljednja tri dana.

Tablica je ažurirana s današnjim podacima od šestero, a ne petero novozaraženih, kako su jutros informirali iz Županijskog stožera, tako da je trenutno ukupno 51 osoba s COVID dijagnozom. Najviše ih je u Zadru - 37, od čega je danas pridruženo dvoje. Među petero novozaraženih jedna je osoba s područja Bibinja pa ih je tamo sada ukupno sedmero, odnosno šestero, jer se jedna osoba vodi kao ozdravljena.

Nakon što je u Biogradu sve počelo s koronom u ožujku, tek danas je u tom gradu evidentirana prva zaražena osoba. U Pakoštanima je također jedna novozaražena osoba, a jedna je u Privlaci. Doznajemo da su dvoje osobe, evidentirane južno od Zadra s prebivalištem u Zagrebu, odakle su uvezli virus.

Od ukupno 151 oboljelih od koronavirusa, dvije osobe su preminule: u prvom valu stariji muškarac iz Zadra, a u drugom iz Gračaca.