Među 127 gradova i 428 općina u Hrvatskoj teško da ćete pronaći jedinicu lokalne samouprave koja toliko brine o predstavnicima medija kao Grad Zadar.

Naime, gradska vlast punih je tjedan dana od sazivanja sjednice Gradskog vijeća tražila rješenje za njihov siguran smještaj u doba korone. Kada su shvatili da nigdje u njihovim administrativnim granicama ne postoji zamjenski prostor u kojem bi se mogla držati propisana distanca, krenuli su u pomicanje nepomičnih sjedalica u vijećnici, ali ni to nije ušlo. Unatoč ulaganju nadljudskih napora, iz dana u dan postajalo im je sve teže pronaći rješenje. Računica jednostavno nije "štimala" jer broj prisutnih medijskih djelatnika nisu znali, s obzirom na to da još nisu usvojili takvu kompliciranu proceduru potvrde dolaska putem e-maila. Iako ga nisu ni prijavili, glasnogovornička služba medijima je sinoć u 19:58 sati javila kako nisu u mogućnosti prihvatiti njihov dolazak na sjednicu.

- Zbog tehničkih uvjeta, odnosno kapaciteta Velike vijećnice Grada Zadra, nismo u mogućnosti prihvatiti vaš dolazak na sjednicu Gradskog vijeća (sutra, 14. srpnja 2020.) u vijećnicu, već ju možete pratiti preko prijenosa uživo na našoj web stranici. Odluka je donesena radi ograničenog kapaciteta vijećnice i broja prijavljenih vijećnika koji dolaze na sjednicu, a sve u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite. Obavijest šaljemo tek u ovom trenutku, jer su se do sada pokušavali stvoriti uvjeti za vaše prisustvo, no pokazalo se da to, nažalost, tehnički nije moguće, stoji u obavijesti u zadnji tren.

Ovo je već četvrta sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u odsustvu novinara.