Općinski sud u Zadru, po sucu Lorindi Tolić, proglasio je krivima 32-godišnjeg Zadranina i 75-godišnjeg Saljanina za incident ispred kafića Riva u Zadru, kada su se posvađali zbog vožnje biciklom po trotoaru.

Mladi Zadranin je vozeći bicikl volanom zapeo u jaknu 75-godišnjaka, nakon čega se zaustavio, sišao s bicikla i upitao ga kuda ide. Na te riječi prozvani mu je kratko i jasno odgovorio, „Po nogostupu, jebem ti majku". Zbog uvrede mlađi muškarac je zatim s obje ruke u prsa odgurnuo Saljanina i gurnuo ga na pod. Iako u poznim godina, napadnuti se pokazao žilavim plijenom, podigao se, nastavio mu vrijeđati majku te ga dvaput udario kišobranom u glavu, od čega je svadljivom biciklistu na glavi ostao hematom. Policijski službenik koji se tu našao razdvojio je posvađani dvojac te ih prijavio za kršenje javnog reda i mira.

Zadranin se nije odazvao pozivima suda, dok je Saljanin posvjedočio kako ga je biciklist udario ga u desni dio rebara i mošnje volanom. To ga je tako zaboljelo da je izgubio ravnotežu i počeo padati bočno i to na lijevu stranu. Tada je rekao „P... mu materina, što voziš mogao si ubiti i mene i sebe". Nakon što je bio odgurnut zamahnuo je kišobranom jer je imao strašnu bol u trtici, a policijski službenik spasio ga je, vjeruje, od daljnjih napada.

Prvookrivljenom Zadraninu izrečena je kazna od 675 kuna, a napadnutom Saljaninu koji je "prekoračio dopuštenu obranu" 375 kuna.