Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle ušli su u ovaj tjedan, čime su se prolongirali za nekoliko dana u odnosu na prvu najavu (15. lipnja), ali će i dalje biti gotovi prije ugovorenog roka 26. lipnja.

- Bilo je nekoliko dana velike kiše, pa se nije moglo pristupiti asfaltiranju. Imamo još nekoliko završnih preinaka. Mijenjali su se nivoi ulaza u dvorišta, pa smo morali prilagoditi prilazne rampe za garaže i slično. Sutra je dogovoren pregled i ako bude sve u redu s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, odnosno ne bude velikih odstupanja i zahtjeva od strane prometne policije i nadzornog inženjera, dionica bi u promet trebala biti puštena najkasnije u petak, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap.

Kasap je s gradonačelnikom Brankom Dukićem obišao dionicu na Plovaniji u koju je uloženo 5.4 milijuna kuna (uključen PDV). Strabag je s radovima krenuo u veljači i to na 4 metra dubine u kojoj se radila kralježnica sustava fekalne i oborinske odvodnje za cjelokupno područje.

Autor: HDZ Zadar Facebook

- Ovo nije kraj izgradnje sustava u Ulici Nikole Tesle, nastavak planiramo do kraja ove godine. Naravno, kriza uzrokovana epidemijom Covid-19 ostavila je traga na kompletnom proračunu Grada Zadra, pa će se to sigurno odraziti i na proračun Odjela. Međutim, mi ne odustajemo od nastavka izgradnje Ulice Nikole Tesle. Prvo što dolazi na dnevni red je vrlo ružno raskrižje s Ulicom admirala Jakova Šubića od Cezana. Riječ je o iznimno zahtjevnom postupku zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, koji će nas dosta iscrpiti. Procjena vrijednosti realizacije projekta rekonstrukcije dionice do trafostanice iznosi 10-12 milijuna kuna, a za otkup će nam trebati još barem 4-5 milijuna kuna, rekao nam je Kasap.

Resorni pročelnik podsjeća kako su na zahtjev Mjesnog odbora i roditelja napravili nogostup u Ulici biskupa Jurja Dobrile. No, rješenje je odmah kritizirano zbog "stuporeda".

- Riječ je o privremenom rješenju, išli smo s tim kako bi djeca mogla do škole, a upravo uvažajući to da će do kraja godine krenuti projekt rekonstrukcije tog raskrižja kada će se rješavati problemi nogostupa, ali i svi ostali, istaknuo je Kasap.