Nakon objave teksta o čišćenju plaže Kukin`ca mnogobrojni mještani i oni koji nose Vrsi u srcu javili su se sa željom da zajedničkim naporom i trudom oslobode okoliš od otpada kojeg nesavjesni mještani i posjetitelji odlažu na sve strane. Njihov glas poslušao je Šime Stojak koji je i pokrenuo lavinu pozitivnih komentara.

- Nakon pozitivnih komentara mještana i pružanja podrške odlučio sam da zajedničkom akcijom čišćenja okoliša u Vrsima svi zajedno učinimo dobro djelo za cijelu zajednicu i u konačnici u novom svjetlu dočekamo turiste, ističe organizator.

Svakodnevno se postavlja pitanje koliko su ljudi ekološki osviješteni i gdje nam je svijest i savjest da zemlju učinimo boljim i zdravijim mjestom za život.

- Akciju ćemo započeti zajedničkim okupljanjem na glavnoj rivi, u subotu 6. lipnja od 8 sati. Raspodijelit ćemo se u više skupina koje će imati točno određen teren za čišćenje. Na samom kraju akcije ponovno ćemo se okupiti na rivi, ali ovaj put uz roštilj i zajedničko druženje. Čišćenju se može priključiti bilo tko, ali naravno postoji poneki uvjet. Obvezno je donijeti svoje rukavice i dobru volju koja će biti pokretač akcije, dodaje Šime.

Plastika je u svojih skromnih 111 godina postojanja - od iznimnog otkrića za skladištenje postala veliki problem. Problem stvara 55% plastike koja nije adekvatno zbrinuta. Oko nevjerojatnih osam milijuna tona plastike godišnje završi u prirodi ili u moru. Iskreno se nadamo kako će se virtualne poruke jednakom snagom „prebaciti" i u realnost te nam pokazati da je zajedništvo jedini recept za uspjeh.