Zadarski automobilist Davor Sertić prošlog je tjedna upisao još jednu pobjedu u svojoj karijeri i to na prvom profesionalnom virtualnom prvenstvu koje je okupilo 14 profesionalnih vozača iz svijeta hrvatskog motosporta.

- Ponosan sam što sam uspio osvojiti ovaj naslov. Ovo je prvenstvo ponajviše organizirano zbog situacije koju je uzrokovao koronavirus. Nama je bio cilj skupiti hrvatske vozače koji su poznati u krugu automobilizma i organizirati utrku koja će ljudima poslati poruku da "ostanu doma", da bi na kraju iz te jedne utrke nastalo cijelo prvenstvo, ističe Davor.

- Otkad znam za sebe volim utrke. Međutim, mislio sam da je to nešto što ne mogu ostvariti jer mi se činilo nekako dalekim. Prilika se ukazala 2018. kada je pokrenut novi kup u Hrvatskoj „Twins Fun" gdje se koristio Renault Twingo, prerađen za utrke. Svi vozači vozili su to prvenstvo voze u apsolutno jednakim uvjetima - isti auto, isti motor, iste gume, ista sportska oprema. To je prvenstvo organizirano iz ekonomskih razloga, kako bi ulazak u svijet autoutrka bilo pristupačniji i jeftiniji ljudima koji ga htjeli iskusiti. Tada sam rekao, ako ne krenem sada, neću nikad. 

Te je godine ovaj zadarski automobilist debitirao u kupu i osvojio naslov, a 2019. ga je i obranio. Uz to je postao dvostruki prvak regije sjever te državni vice prvak (klasa E1 - 1400).

Davor, koji naglašava kako je kod vozača najvažnije da ima vještinu i hrabrost, izabran je i za člana komisije za razvijanje digitalnog motorsporta Hrvatskog auto i karting saveza, a uskoro se pokreće i službeno Prvenstvo Hrvatske u simulaciji Gran Turismo gdje će svi moći sudjelovati. 

- Čast mi je što sam izabran je sam odmalena i krenuo preko svega toga te znanje od igranja Gran Turisma prenio na prave autoutrke. Cilj nam je napraviti sustav natjecanja preko kojeg ćemo pronalaziti mlade talente puno prije nego što bi to mogli u pravom motosportu. Nagrada će biti odlazak na motosport igre koje će se održati u inozemstvu, ističe ovaj zadarski automobilist koji u planu ima kupovinu novog trkaćeg vozila, puno zahtjevnijeg, jačeg i bržeg za nove discipline u kojima se namjerava okušati - "brdo" i "krug".