Predsjednik Zoran Milanović imenovao je dosadašnjeg pomoćnika glasnogovornika, 31-godišnjeg Bibinjca Bartola Šimunića, na dužnost pročelnika Kabineta predsjednika.

Prema podacima iz njegove biografije objavljene na stranici Ureda predsjednika, Šimunić je završio Tehničku školu u Zadru, a diplomirao logistiku na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine.

Obnašao je dužnost studentskog pravobranitelja i bio je član Odbora za kontrolu nastavnih procesa na matičnom fakultetu. Po završetku studija počinje raditi za agenciju za digitalni marketing i odnose s javnošću u kojoj radi kao konzultant i komunikacijski trener na projektima digitalne komunikacije, a posebno na projektima implementacije društvenih mreža u medijima. Sudjelovao je na projektima edukacije iz područja digitalnog PR-a za više javnih institucija, uključujući Europsku banku za obnovu i razvitak, Hrvatsku radioteleviziju i Sveučilište u Zagrebu. Sredinom 2015. dolazi na mjesto Voditelja digitalnih komunikacija SDP-a gdje ostaje do veljače 2017. godine. Od rujna 2017. radi u farmaceutskoj konzultantskoj tvrtki na poziciji voditelja odnosa s javnošću, gdje ostaje do veljače 2020. godine. 

Odluka o velikom promaknuću zadarskog kadra donesena je 2. travnja i istog je dana stupila na snagu.