Hrvatska ima 40 novozaraženih koronavirusom što čini ukupno 1222 bolesnika u Hrvatskoj. Još jedna osoba je preminula u Zagrebu, muškarac srednje dobi koji nije imao zdravstvenih problema. Ukupno 36 bolesnika je na respiratorima, a oporavljenih 125. 

- Ponosni smo na sve građane koji slušaju upute i čuvaju sebe, ali i druge. Linija je i dalje linearna, rezultati su dobri. Ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo se pridržavati mjera, kazao je ministar Beroš.

Referirajući se na aktualni slučaj dr. Ive Žuvele, koji je od ravnateljice Doma zdravlja Renate Bek dobio opomenu pred otkaz jer je u medijima govorio o nedostatku zaštitne opreme, Beroš je iznio podatke o količini opreme koja je poslana u Zadarsku županiju te uputio kritiku cijenjenom ginekologu. 

- Zadarskoj županiji, odnosno županijskom Stožeru civilne zaštite, 22. ožujka dodijeljeno je 33 tisuća kirurških maski, 350 FFP2 maski, 1400 zaštitnih odijela i 510 naočala. Za Dom zdravlja, a unutar te brojke, dostavljeno je 10 tisuća kirurških maski, 200 zaštitnih odijela i 100 naočala. Moguće je da problema ima, ali treba ih rješavati. Živimo u 21. stoljeću i u doba informatizacije. Lako je sagledati da ukoliko netko od 12. prosinca prošle godine u svojim traženjima, a bilo ih je 72, ne traži maske, ne bi trebao to pitanje naknadno artikulirati kroz medije, rekao je Beroš čime je, nakon provjere okolnosti slučaja, stao na stranu ravnateljice Bek.