U Hrvatskoj je od jučer 48 novih pacijenata, pa je ukupno pozitivnih 1.011 osoba. Učinjeno je preko 8 tisuća testiranja, jučer 672. Sedam je preminulih jer je u Dubravi preminuo muškarac 1930. godište, koji je bolovao od kroničnih bolesti, rečeno je danas na Nacionalnom stožeru.

- Građani poštuju preporuke, ima mjesta za optimizam ali da ne bude opuštanja. Moći ćemo utjecati na brzinu infekcija. Žaloste me vijesti iz Zadra, Šibenika i Splita, gdje se mladi okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima, piju pića i zabavljaju se. To nije prihvatljivo jer ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Budimo strpljivi, pričekajmo da epidemija završi, bit će vremena za opuštanje, poručio je ministar Vili Beroš, dok je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao kako to nije znao, ali ga ne čudi. Ni u PU zadarskoj zasad nemaju informacija o kafićima sa zatamnjenim staklima.

Alemka Markotić zadovoljna je što nema većeg priljeva pacijenata na respiratorima, ali i upozorila na isti problem kao Beroš.


View on YouTube

- Svi oni koji nisu shvatili, ovo što se događa na jugu - to su teške situacije koje mogu završiti smrtno. Sigurna sam da Split može biti u svemu prvi osim u broju korona, Zadar može biti prvi po Orguljama ili Sunčevom satu (mislila je na Pozdrav Suncu, pr. a.), ali ne želi biti prvi po koronama. Molimo sugrađane na jugu da spriječe širenje korone, poručila je Markotić.

Podsjetimo, od 48 novih slučajeva 10 je na području Zadarske županije, a 18 na području Splitsko-dalmatinske. Izvor zaraze većinom je i dalje povezan s bolnicama.