Dr. Željko Čulina dobio je drugi mandat ravnatelja Opće bolnice Zadar.

- Na javni natječaj stigla je jedino molba dr. Čuline, a odluka je donesena jednoglasno na sjednici Upravnog vijeća koja je, naravno, održana uz sve propisane mjere za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, doznajemo od dr. Zorana Škrgatića, predsjednika UV-a bolnice i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Čulina je HDZ-ov kadar koji uživa punu potporu župana Božidara Longina. Ona je izrečena  Čulini i njegovom timu netom prije izbijanja epidemije u kojoj je uprava zadarske bolnice, na čelu s ravnateljem, promptno reagirala.

Specijalist interne medicine i subspecijalist pulmologije vođenje zadarske bolnice preuzeo je 2016. godine kada je ukinut projekt sanacijskih upravitelja te je ona vraćena osnivaču, Zadarskoj županiji. Šef Odjela za pulmologiju i dotadašnji županijski vijećnik HDZ-a ni na prvom javnom natječaju nije imao protukandidata za rukovodstvo te najveće zadarske zdravstvene ustanove s više od 1300 zaposlenih.

Dr. Čulina ovih je dana posebno prisutan u javnosti kao jedan od članova županijskog Stožera civilne zaštite koji svakodnevno izvješćuju o novostima u borbi protiv koronavirusa. S jedne strane nabava nužne opreme, a na drugoj skrb o oboljelim građanima i organizaciji medicinskog osoblja - u tome dr. Čulina, pokazalo se, jako dobro funkcionira.