Zadarski košarkaš Rok Stipčević, koji se u epidemiji koronavirusa zatekao u Bologni, gdje u sretnija vremena igra za tamošnji klub Fortitudo, pokrenuo je internet kampanju prikupljanja novca za pomoć zadarskoj bolnici.

- Svijet je posljednjih mjeseci teško pogođen pandemijom bolesti Covid-19. Broj umrlih i zaraženih znatno je povećan zadnjih nekoliko dana. Moj rodni grad također je pogođen koronavirusom. Ova inicijativa je pokrenuta s idejom da se pomogne Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinske opreme i respiratora za već zaražene pacijente i one kojima će biti potrebni. Ovo su teška vremena! Hvala vam na vašoj podršci!, napisao je Stipčević, nakon čega su već počele dolaziti prve donacije.

O situaciji u Bologni Stipčević je jučer dao izjavu portalu Sport023.

- Situacija je takva da se izlazi iz kuće jednom u dva dana. Ode se do dućana "naoružan" maskicom, rukavicama, kapom i svim ostalim zaštitnim rekvizitima. Dućan i ljekarna je jedino dokud možeš ići, a za sve ostale relacije moraš imati propusnicu koju provjerava policija. Mislim da je u protekla dva dana policija napisala oko 30 tisuća kazni. Obitelj je jedini razlog zašto sam ja još u Italiji. Ne želim riskirati i zaraziti ih kao mogući prijenosnik bolesti. Trenutačno sam u samoizolaciji a niti iz kluba još nije stigla potvrda da mogu otići kući. I oni reagiraju prema situaciji pa odgađaju treninge na desetak dana. Tako da dane provodim tako da si stvaram nove hobije. Učim novi jezik, gledam televiziju, utakmice od prije 15-20 godina, i tako...