Na kaznu zatvora u trajanju od 3 godine i 3 mjeseca Županijski sud u Zadru osudio je dvojicu državljanina BiH, 39-godišnjaka i 38-godišnjaka, zbog kaznenih djela kojih su u Zadru počinili još prije sedam godina.

Dana 28. travnja 2013. godine oko 13 sati na Obali kneza Domagoja napali su muškarca koji je šetao uz more. Prvooptuženi 39-godišnjak pogodio ga je kamenom u glavu zadavši mu laku ozljedu, nakon čega su ga obojica oborila na pod, kako bi mu iz džepa izvukla novčanik u kojem se nalazilo 700 kuna.

Sud je utvrdio kako je jedan od njih, prvooptuženi 39-godišnjak, tri dana ranije oko 10:30 sati pred vratima dočekao stanarku zgrade u Ulici Đure Marušića. U trenutku dok je ona otključavala ulazna vrata stana, on joj se obratio pitajući je za trgovinu u blizini, a sve kako bi joj odvratio pažnju. Dok mu je ona pokušavala objasniti gdje se nalazi trgovina, on joj je s vrata strgnuo zlatni lančić u vrijednosti od 2.500 kuna.

Iako je 38-godišnjak povezan samo s prvim kaznenim djelom, sud mu je zbog ranije osuđivanosti izrekao istu kaznu kao i 39-godišnjaku koji pak dosad nije imao sukoba sa zakonom.