Iz gradske uprave javljaju kako je danas u 13 sati održana sjednica Predsjedništva Gradskog vijeća na kojoj je odlučeno kako će se sjednica najavljena za 17. ožujka održati, ali bez nazočnosti novinara i gostiju zbog limitiranog broja osoba i prostora održavanja.

Riječ je, navode, o preventivnim mjerama vezanim uz sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, te podsjećaju kako se sjednice mogu izravno pratiti na službenoj internetskoj stranici Grada Zadra. Sjednicu inače u prosjeku prati 10-ak medijskih djelatnika, većinom prisutnih na Aktualnom satu, pa je ovakva odluka pomalo iznenađujuća jer ne čini veliku razliku u broju ljudi. Novinarima će time biti onemogućeno praćenje dobacivanja iz klupa, koja se ne čuju preko live streama, a nekada su ključne u izvještavanju.

Kada je pod upitnik dovedeno samo održavanje sjednice, gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčič preko svog je Facebook profila iznio zanimljivu inicijativu:

- Predlažem da sve vijećnice i vijećnici, zajedno sa pročelnicima i gradonačelnikom budemo stavljeni zajedno u karantenu dva tjedna. Time bi nadoknadili sve one izgubljene rasprave zbog opširnog dnevnog reda, a možda bi našli i neka nova bolja rješenja za grad!? Ne bi nam čak ni trebali liječnici jer ih dovoljno ima u ovim redovima pa bi bili dobro zbrinuti.

Kada su sa sjednice otpozvani novinari, Zubčić je i to popratio novim prijedlogom:

- Kako se boriti protiv korone? Izbaci novinare, a ostali na skup! Možda se korona prenosi i live streamom pa da i to ukinu!?