Građanska inicijativa „Forum Obrovac" poziva na javno predavanje pod nazivom „Obrovac pred demografskim izazovom - oporavak ili slom?"

​Predavanje će održati jedan od najpoznatijih hrvatskih demografa doc. dr. sc. Stjepan Šterc sa Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, u subotu 7. ožujka s početkom u 17 sati, u maloj dvorani Doma kulture u Obrovcu (Trg dr. Franje Tuđmana 2).

Putem medijskog priopćenja za GI "Obrovac" obratio se Igor Jurjević:

- Suočeni s galopirajućim odljevom stanovništva, bez naznaka zaustavljanja trenda i očiglednog nesnalaženja, kako lokalne, regionalne tako i državne vlasti u rješavanju ovog problema, prijeko je potreban angažman struke da analizira situaciju na području Grada Obrovca i pomogne pri izradi smjernica u cilju upoznavanja zainteresirane javnosti o posljedicama loše demografske slike Grada i zaustavljanja negativnog trenda.

Građanska inicijativa Forum Obrovac nastala je kao reakcija na postojeće gospodarsko, demografsko i društveno stanje koje po svim pokazateljima propada zajedno sa gradom koji je naš nezamjenjiv prostor kojeg volimo i u kojem živimo. Cilj osnivanja inicijative je stvaranje društvene platforme za javnu i transparentnu komunikaciju, gospodarsku, društvenu i političku kritiku, stvaranje platforme dijaloga kroz koji će se identificirati problemi, ali ponuditi i rješenja.

Inicijativa je također zajedničko sredstvo komunikacije svih zainteresiranih građana prema tijelima lokalne, regionalne i državne vlasti. Gradu Obrovcu nedostaje slobodan glas građana, platforma gdje stanovnici imaju priliku javno i otvoreno izraziti svoj stav, ali i anonimno, da se ne moraju bojati kome će se zamjeriti i kako će im se to kasnije odraziti na život.

Građanska inicijativa je neformalan i nestranački forum građana koja nema nikakve veze s trenutnim političkim akterima u gradu Obrovcu, ali se u aktivnosti mogu uključiti svi kojima je stalo do ovog prostora.