Zadarski pjevač Jure Brkljača proglašen je izvođačem godine na dodjeli glazbenih nagrada Top.HR Music Awards.

Svečanost dodjele nagrada Hrvatske diskografske udruge, u suradnji s RTL televizijom, koja se temelji na rezultatima radijskog emitiranja nacionalne liste HR Top 40, održana je u zagrebačkoj Esplanadi.

Jure je titulom novog izvođača godine, nagrađen za vrhunska postignuća u 2019.
To je još jedna potvrda uspješnosti pjevačko autorske suradnje, Jure Brkljače i Miroslava Rusa. Spojem iskustva i kreativnosti, s talentom i mladenačkom snagom, pjesma Ne postojim kad nisi tu postala je najemitiranijom s prošlogodišnje Dore.

- Sretan sam što je nagrada pripala meni. Uvijek mi je čast biti nagrađen. Top.HR Music Awards je cijenjena nagrada i trudit ću se da je opravdam. Želim zahvaliti svom timu Hit Recordsu, bez kojih se ništa od ovog ne bi dogodilo. Posebno Miroslavu Rusu, koji mi je napisao prekrasne pjesme, i sa kojim sam doživio klik na prvu. Želim se zahvaliti i Dubravki i Tonyju Cetinskom, koju su uz mene od samog otpočetka,  izjavio je Jure.

Uspješnu suradnju dvojac je nastavio, Jurinim aktualnim singlom Lipa, koji se tjednima nalazi u samome vrhu nacionalne top liste HR Top 40.

Neki od njih nagrađeni su i vrijednom Top.HR Music Awards  statuom Steklarne Rogaška, ujedno velikim priznanjem za njihovu karijeru. Tako je, sukladno egzaktnim podacima dobivenim prema nacionalnim listama radijskog emitiranja HR Top 40, a koji uključuju broj emitiranja s više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, pjesma godine Rekao Si (Nina Badrić), muški izvođač godine Damir Kedžo, ženski izvođač godine Franka Batelić, grupa godine Pravila igre, novi izvođač godine Jure Brkljača, najprodavaniji domaći album "Vrijeme"(Parni valjak), najprodavaniji inozemni album.