Već tri mjeseca na adresi Hrvoja Ćustića 2 na Stanovima djeluju dva nogometna kluba Zadar - jedan je sportsko dioničko društvo, kojem je na čelu direktor Damir Knežević, a drugo udruga građana kojoj je predsjednik - Damir Knežević. I dioničko društvo NK Zadar i udruga HNK Zadar u Nadzornom odboru i Skupštini povezuju iste osobe, ali se u bitnome razlikuju - NK Zadar nastupa u Trećoj HNL jug a HNK Zadar je udruga koja još nije zaživjela. Zašto je onda osnovana?, upitali smo direktora prvog a predsjednika drugog Damira Kneževića.

- Nogometni klub je u financijskim poteškoćama, u prosincu prošle godine imali smo blokadu a zbog starijih dugova ovršena su sredstva Škole nogometa. Isto nam se događa u siječnju pa pripremamo opcije kojima bismo zaštitili taj namjenski novac. Ona nije osnovana kako bi se u nju prebacivao seniorski pogon, no uskoro će se sastati Skupština kluba kako bi odlučila o daljnjim koracima, rekao nam je Knežević.

Kako doznajemo, zbog financijskih problema prošlog tjedna sastao se Nadzorni odbor, te je zbog težine situacije sazvana hitna Skupština. Nitko još ne spominje mogućnost stečaja, ali on ionako stalno "visi nad glavom".

Inače, u statutu udruge navodi se kako su ciljane skupine djeca, mladi i sportaši, a za razliku od postojećeg grba sa Sv. Krševanom, u novom pečatu je Sv. Donat s hrvatskim grbom u pozadini. Klub je član Nogometnog saveza Zadarske županije i neizravno Hrvatskog nogometnog saveza.

Moguća odluka da se postojeći klub pošalje u stečaj a s novom udrugom krene ispočetka povukla bi brojna pitanja, počevši od podrške Grada Zadra, financiranja podmlatka do kraja godine, ponovnog kretanja iz najnižeg ranga natjecanja, odustajanja od naknada za razvoj Modrića, Vrsaljka, Livakovića... No sve će biti jasnije nakon Skupštine koja će se uskoro održati.