Zadarski jedriličari, Šime i Mihovil Fantela na žalost nisu u Novom Zelandu branili titulu svjetskih prvaka, ali će zato u Australiji jedriti na novom Svjetskom prvenstvu klase 49-er. S obzirom na težinu Mihine ozlijede do koje je došlo na trening jedriličarske reprezentacije na Ženevskom jezeru, povratak na more i priprema za olimpijsku regatu, prvorazredna je vijest.

Braća Fantela s trenerom Edom Fantelom i uz stručno vođenje angažiranog francuskog olimpijca iz te klase, Stephanea Christidisa  već su dva tjedna u australskom Geelongu. Doputovali su taman nakon što su jenjali smrtonosni požari kako bi se pripremali za Svjetsko prvenstvo koje počinje 9. veljače. Uz trening regate, jedriličari JK sv. Krševana sudjelovat će na otvorenom prvenstvu Oceanije koje danas počinje. Vremenska je razlika 10 sati, ali Šime i Miho su se odavno prilagodili na drugu vremensku zonu. U Australi je ljeto, najavljen je novi toplotni udar, aonda opet kiša. 

U svim tim uvjetima se jedri i brusi forma. Ona je važnija od rezultata na Svjetskom prvenstvu jer jedini i najveći cilj nove sezone je Olimpijada. Do održavanja olimpijske regate u kolovozu u Enoshimi, Šime i Mihovil će jedriti na europskim regatama i pripremati se na ragatnom polju u samom Japanu.