Buran sastanak kupaca POS-ovih stanova s predstavnicima APN-a, među kojima je prije smjene bio glavni akter velike afere Krešimir Žunić, održan je danas u gradskoj vijećnici u Biogradu.

Svih 30 kupaca, od kojih mnogi kredit za nepostojeći stan plaćaju već godinu dana, izrazili su nezadovoljstvo, javlja BNB portal. Naime, stanovi su trebali biti useljivi u lipnju ove godine, no nakon što je vlasnik tvrtke koja je bila izvođač radova preminuo, radovi su stali, raskinut je ugovor te je budućnost tih stanova u najmanju ruku neizvjesna.

Unatoč prvotnoj reakciji kupaca koji su od v. d. direktora APN-a Krešimira Žunića zatražili povrat svojih novaca i učešća, odlučili su ipak pričekati još mjesec dana. Naime određen je datum novog javnog savjetovanja, 6. veljače, nakon čega ide nova javna nabava, no ne bude li sreće s novim izvođačem radova, svi kupci zatražit će povrat svojih sredstava i time će priča o POS-ovim stanovima biti završena.

Ogorčeni kupci tako su unatoč predugom čekanju, odlučili APN-a dati još jednu šansu i pričekati do sredine ožujka do kada će se, bar tako tvrde iz APN-a, znati na čemu su, a ukoliko se situacija ne riješi u njihovu korist najavljuju zajedničku tužbu protiv države.

Gradonačelnik Ivan Knez poručio je okupljenima kako će Grad ukoliko bude potrebno pomoći s još 2 milijuna kuna kako bi ovaj projekt ipak zaživio. Podsjećamo, Grad Biograd na Moru je dao besplatno zemljište te obećao uređenje infrastrukture u iznosu od 4,5 milijuna kuna, te su voljni s dodatnih 2,5 milijuna sudjelovati u pokrivanju troškova izgradnje POS-ovih stanova.