Iako je na mjesto ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu dr. Predrag Orlović stigao kao liječnik obiteljske medicine u Vrsima, on je nakon ostavke ostao u toj županijskoj ustanovi.

Bivši ravnatelj Hitne ostao je na mjestu voditelja medicinske službe. To je mjesto njega očito čekalo, jer je on i dok je bio ravnatelj, pokrivao to radno mjesto. Kao ravnatelj, dr. Orlović je trebao popuniti i nadzirati to ključno mjesto Hitne. Nakon što je podnio neopozivu ostavku na mjesto ravnatelja, on je raspoređen na mjesto voditelja medicinske službe prema postojećoj odluci kojom ravnatelj pokriva i taj stručni dio, potvrdio nam je predsjednik Upravnog vijeća, Vladimir Kovačević.

To je prema ustroju, nakon ravnatelja i njegovog zamjenika, treće radno mjesto prema značaju, ali i političkim dogovorima.

Odlaskom HDZ-ovca Mirka Erstića s mjesta zamjenika, na to je mjesto nedavno došao Ivica Erlić iz NHR-a, a ravnatelj je bio dr. Orlović koji je 2015. godine pobijedio na natječaju kao član HSP AS u koalicijskom sporazumu s HDZ-om. Je li se on učlanio u Nazavisni za Hrvatsku, pitanje je na koje se od čelnika te stranke ne može dobiti odgovor.

U svakom slučaju sada je Erlić vršitelj dužnosti ravnatelja koji odlukom Upravnog vijeća do 20. veljače mora raspisati natječaj.

Afera s isporukom vozila, zbog koje je odstupio Orlović, sada je pala u drugi plan. Vozila su stigla sa zakašnjenjem, a nije utvrđeno tko je za to odgovoran. Isporučiteljima je, prema informaciji od predsjednika UV-a, poslano da se očituju na iznos penala od 264 tisuće kuna - hoće li to platiti mirnim ili sudskim putem? U četvrtak je sjednica Upravnog vijeća o tekućim pitanjima, najavio je Kovačević.