Sljedeći tjedan počinje druga faza rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle, informacija je koju smo dobili od Darka Kasapa, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Resornog gradskog pročelnika kontaktirali smo nakon upita zainteresiranih građana. Što se čeka, zanimalo je i gradskog vijećnika MOST-a Mladena Maltu na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Iako ova ulica nije u obuhvatu odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone, Malta je upozorio kako ipak ne bi bilo poželjno da se, kao u prvoj fazi, kasni s radovima što bi stvorilo dodatne gužve.

Rok za uređenje novih 230 metara Ulice Nikole Tesle, od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Ćirilmetodovom ulicom, iznosi 100 dana. Posao je dobio Strabag s ponudom od 4.331.090 kuna bez PDV-a, odnosno 5.413.863 s uključenim PDV-om. Na javni natječaj Grada Zadra pristigle su i niže ponude, no one su odbačene kao nevaljane.

Za ovu je dionicu, uz koju je buknula novogradnja, projektirana izgradnja prometnice s koridorom širine minimalno 10,50 metara i nogostupom od dva metra, a posao podrazumijeva i ugradnju komunalne infrastrukture.

Treća i završna faza, od Ćirilmetodove ulice do trafostanice na Plovaniji, planirana je početkom 2021. godine.