Mlade kategorije NK-a Zadar okupljanjem na Višnjiku označile su „ulazak" u drugi dio sezone 2019/20. Na sportskim terenima tom prigodom snimljena je zračna fotografija svih polaznika i trenera Škole nogometa NK Zadar, javlja ŠC Višnjik. Mnoštvo malih i nešto starijih igrača sa svojim trenerima razmiljeli su se terenima jedva dočekavši lijepo vrijeme.

- Segment mladih klupskih kategorija doživio je svojevrsni preustroj, pri čemu je dopunjen i popunjen i stručni stožer - govori Raphael Sušić, voditelj mladih klupskih kategorija.

Klub je krajem prošle godine prihvatio prijedlog plana i programa za sljedeće četvorogodišnje razdoblje.

- Sve je osmišljeno tako da dosljedna realizacija plana i programa donese boljitak klubu, pa i nogometu u Zadru i u Zadarskoj županiji. U stručni stožer uvršteni su, recimo, Dragan Blatnjak, iskusni trener i bivši igrač međunarodne reputacije, potom Frane Potočnjak koji će djelovati u segmentu fizičke pripreme, Radenko Šimunov koji će raditi sa svim mladim vratarima, te Toni Gauta, psiholog. Provodit ćemo i testiranja i mnoge druge mjere i aktivnosti u tom cilju.

Raphael Sušić ističe da je sve njih obradovala informacija da je Grad Zadar zajedno sa ŠC-om Višnjik najavio postavljanje umjetne podloge na velikom igralištu na Višnjiku, te uređenje i opremanje svlačionica.

- To će biti nadasve značajan korak naprijed jer sadašnje stanje nogometne infrastrukture u Zadru nije odgovarajuće suvremenim metodama i oblicima rada. Selekcije imamo, struku imamo, plan i program imamo, energiju i motiv imamo, potporu Grada Zadra imamo i nova, umjetna trava bit će točka na i u cijeloj priči renesanse nogometne igre - zaključio je Raphael Sušić.