Na javni natječaj Grada Zadra za izgradnju rotora prema Gaženici, odnosno rekonstrukciju Ulice braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste, javile su se tri građevinske tvrtke zainteresirane za posao procijenjen na 1.5 milijuna kuna.

Sve ponude stigle su posljednjeg dana natječaja, 8. siječnja, a prvu je priložio Strabag. Poznata građevinska tvrtka za tromjesečne radove zatražila je 1.396.633,73 kuna. Viša ponuda u iznosu od 1.439.454,70 kuna stigla je od gradskog koncesionara za održavanje prometnica, Cesta Zadarske županije, dok je najpovoljnija ispala posljednja pristigla ponuda. Nju je priložila obrovačka Cestrogradnja koja bi posao u Zadru obavila za 1.196.711 kuna. Ova je tvrtka nedavno od Grada dobila posao izgradnje pristupne ceste za Novo gradsko groblje u Crnome. 

Projekt pretvaranja trokrakog nesemaforiziranog raskrižja u kružni tok izvodi se zbog lakšeg uključivanja u promet vozilima iz smjera luke Gaženica. Na dijelovima kružnog raskrižja predviđena je izgradnja potpornog zida i rekonstrukcija nogostupa koji će biti širok dva metra. Zbog cestovnog zahvata ukinut će se dva rasvjetna stupa, a kao zamjena u središnjem otoku bit će postavljen jedan s četiri armature. Projekt uključuje i zeleni pojas te preoblikovanje autobusnog stajališta u Ulici braće Miroslava i Janka Perice. Za vrijeme izvođenja radova potrebno je osigurati funkcioniranje prometa u svim smjerovima kroz tri semafora i fazno propuštanje vozila.

Slijedi postupak pregleda i ocjena ponuda, nakon čega će se donijeti odluka o izboru za Grad najpovoljnijeg ponuditelja.