Strabag sa sjedištem u Zagrebu radit će drugu fazu rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle, za 4.331.090 kuna bez PDV-a. 

Ta renomirana građevinska tvrtka koja je gradila luku Gaženica i tamošnju prometnicu pobijedila je najnižu ponudu zadarska tvrtke Diklo Gradnja čije je sjedište u Ulici N. Tesle. Njihova ponuda od 3.826.086 kuna kao i Cestogradnje iz Obrovca s 3.93 milijuna kuna, odbačene su jer su bile nepravilne. Ponuditelji su dostavili stari troškovnik iako je on stavljen van snage i zamijenjen novim troškovnikom na čemu se zasniva konačan iznos ponude ponuda.

Strabag je izabran kao ekonomski najpovoljnija ponuda. Oni su se natjecali s nešto nižom ponudom nego njihova tvrtka Colas Hrvatska koja je licitirala 4.342.581 kuna. Rok za uređenje Ulice Nikole Tesle u dužini od 230 metara, od raskrižja s Ulicom Božidara Adžije do raskrižja s Ćiril Metodovom ulicom, je 100 dana. Uz dvotračni kolnik, projektiran je nogostup širine dva metra, a posao podrazumijeva i ugradnju komunalne infrastrukture. Grad Zadar uložit će 5.4 milijuna kuna, koliko će taj zahvat koštati s s PDV-om. Procjena vrijednosti radova, koju su izradili projektanti iz D&Z, bila je 4.4 milijuna kuna bez PDV-a.

Poduzeće za ceste Split, koje je s dva mjeseca kašnjenja izvelo radove na prvoj fazi uređenja Tesline ulice, nije se javilo na natječaj.