Apsurd u režiji Državnog inspektorata dobio je nastavak. Nakon što im trebalo pet mjeseci da provjere prijavu gradskog vijećnika SDP-a Jure Zubčića o bespravnoj nadogradnji ugostiteljskog objekta na plaži u Maslenici, uzeli su si još dva tjedna kako bi na naš zahtjev za očitovanjem odgovorili jednom jedinom rečenicom:

- Ovim putem Vas obavještavamo kako je Državni inspektorat u predmetnom slučaju postupio sukladno članku 58., stavak 3. Zakona o državnom inspektoratu (NN br. 115/18) te planu i programu rada, birokratski je pokušaj izbjegavanja konkretnog odgovora na izravno pitanje zbog čega je inspekciji trebalo toliko vremena da obradi ovaj predmet.

Koji je to njihov plan i program rada ostaje nejasno, dok navedeni članak, kojeg se nisu potrudili niti citirati, glasi:

"Ako inspektor povodom zaprimljene predstavke obavi inspekcijski nadzor, podnositelja će u pisanom obliku obavijestiti o utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama".

No, samo zaprimanje obavijesti nikada nije ni bila sporna stavka u ovom slučaju. Sporna je pak bila činjenica da je inspekciji trebalo pet mjeseci da provjeri navode gradskog vijećnika koji vjeruje da iza svega stoji povezanost s načelnikom Općine Jasenice Martinom Baričevićem. Dok su se oni odlučili pokrenuti i poslati na teren djelatnike turističke, umjesto tražene građevinske inspekcije, fast food je već zatvorio svoja vrata nakon odrađene sezone. Kada smo zaprimili nevjerojatan odgovor inspekcije, kojim nije demantiran niti Zubčićev navod kako je "Državni inspektorat u službi HDZ-a", pokušali smo dobiti glasnogovornicu Ivanu Župan. No, dosad dostupna djelatnica ovaj put nije odgovorila na naš poziv. Javio nam se pak Zubčić kojeg odgovor Državnog inspektorata ne iznenađuje.

- Nažalost, ovakav odgovor je očekivan. Već sam i sebi dosadan, ali vrijedi ponavljati da je u Hrvatskoj na djelu potpuna okupacija svih institucija od strane HDZ-a koje koriste u političke svrhe vlastite stranke. Ovih 30 godina umjesto da su gradili snažne i neovisne institucije, oni su stvorili institucije podređene HDZ-u radi vlastitih interesa. I zbog toga u ovoj državi nismo svi jednaki pred zakonom, već je stvorena povlaštena kasta. Dugoročno će to ovu našu državu srozati na jako niske grane. Sve to je dokaz da HDZ uistinu jest stranka opasnih namjera, poručuje oporbeni gradski vijećnik.