Osim javnog predstavljanja rezultata anketnog istraživanja o kulturnim potrebama mladih održanog u prepunoj multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, ZadrugArt u studenom priprema i dvije radionice na kojima će se kroz participativni model rada s udrugama i sudionicima civilnog društva, doći do prvih konkretnih kontura načina korištenja budućeg Centra za mlade kao i načina upravljanja.

Prva od dvije radionice pod nazivom "Sudioničko upravljanje: gdje je kvaka?" održat će se 25. i 26. studenog s početkom u 17 sati u Nigdjezemskoj. Voditeljica radionice je Ana Žuvela.

Ana Žuvela, znanstvenica s bogatim iskustvom rada na projektima sudioničkog upravljanja, upoznat će sudionike s ključnim odrednicama, konceptima, teorijskim konstruktima koji formiraju specifično područje sudioničkog upravljanja s posebnim fokusom na sudioničko upravljanje u kulturi. U predavanju neće biti izostavljen kritički osvrt na sudioničko upravljanje u kulturi kao ni argumentacija zašto se civilno-javno partnerstvo smatra pozitivnom praksom u promišljanju i oblikovanju novih i budućih organizacijskih i institucionalnih formata u kulturi. Zašto dva dana? Dva su dana potrebna da Ana bolje upozna sve zainteresirane buduće korisnike, da svima objasni što i kako sa sudioničkim upravljanjem te da se zaista čuju ideje i potrebe budućih korisnika kako bi se što kvalitetnije implementirale prilikom izrade Modela sudioničkog upravljanja Centrom za mlade.

Druga radionica pod nazivom "Gdje ćemo se smjestiti?" koju će voditi Dinko Peračić i Miranda Veljačić iz udruge Platforma 9,81 održat će se 27. studenog u 14 sati.

Cilj radionice je osmišljanje korištenja ovog novog prostora, kroz povezivanje postojećih i budućih programa s konkretnim prostornim resursima. Voditelji imaju dugogodišnje iskustvo u programiranju i gradnji prostora za kulturne i društvene programe. Rezultat će biti tlocrti zgrade i niz dodatnih prikaza s ucrtanim načinima korištenja i organizacijom prostora prilagođenim idejama sudionika radionice. Sudionici će prvo obići budući Centar za mlade da se bolje upoznaju sa karatkeristikama prostora, a potom slijedi radionički dio u Nigdjezemskoj.

Više informacija može se pronaći na službenoj Facebook stranici projekta.