Danas će se s početkom u 14 sati u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u Zadru održati predstavljanje rezultata istraživanja kulturnih potreba mladih u Zadru pod nazivom „Tko smo i što želimo?"

Ciklus ZadrugArt-ovih događanja u studenom i prosincu otvaraju Željka Tonković i Krešimir Krolo, sociolozi s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, koji su proveli istraživanje o kulturnim potrebama mladih u Zadru u razdoblju od travnja do srpnja 2019. godine na reprezentativnom uzorku srednjoškolske i studentske populacije te šire populacije mladih u Zadru.

Tijekom izlaganja iznijet će se najvažnije spoznaje koje govore o suodnosu različitih dimenzija kulturnih potreba i kulturnog kapitala mladih i njihovih viđenja sadržajnih i upravljačkih modela Centra za mlade. Izlaganje će posebnu pažnju posvetiti spoznajama koje su ključne u kreiranju javnih politika, a posebno strateškog okvira rada Centra kao i modela upravljanja istim.

Osim navedenoga, ciklus događanja obuhvaća i dvije radionice na kojima će se kroz participativni model rada s udrugama i sudionicima civilnog društva doći do prvih konkretnih kontura načina korištenja budućeg Centra za mlade kao i načina upravljanja njime.