Jutros su otvorene ponude za izgradnju križanja Jurja Križanića i Puta Bokanjca.

Riječ je o drugoj fazi radova, koja se nakon asfaltiranja "bijelog" puta do groblja na Belafuži, odnosi na sam spoj s ulicom Put Bokanjca koji trenutno ne predstavlja dobro prometno rješenje. Prema projektu tvrtke Donat, Put Bokanjca će se proširiti zbog dodavanja lijevih skretača. Rekonstrukcija u duljini od 261,75 metara obuhvaća i izgradnju ogradnih i potpornih zidova, odvodnje, javne rasvjete i zaštitu vodovoda.

Za posao se natječu poznate građevinske tvrtke, sve s iznosima nižima od procijenjene vrijednosti od 1.8 milijuna kuna. Prvi se u petak javio Strabag koji je ponudio 1.634.571,68 kuna bez PDV-a. Svoju ponudu od 1.699.306,78 kuna bez PDV-a jučer je priložio Stipčević, koncesionar Grada Zadra za građevinsko-obrtničke i kamenoklesarske radove na javnim površinama. Ubrzo nakon nakon njih stigla je i ponuda Cesta Zadarske županije, ovlaštene tvrtke za održavanje zadarskih prometnica koja za ovaj posao traži 1.745.707,82 kuna bez PDV-a. Najniža ponuda stigla je posljednja i to niti pola sata od otvaranja ponuda. Obrovačka Cestogradnja javila se s cijenom od 1.428.897,98 kuna.

Slijedi postupak pregleda i ocjene ponuda, nakon čega će se s najpovoljnijim izvođačem potpisati ugovor za nove radove na zadarskim prometnicama.