Prije deset godina sve je počelo s tvrtkom "Dobra vina" iz koje je nastalo ono što je OPG Butić danas - obiteljsko gospodarstvo koje u pred i posezoni privlači tisuće gostiju u mjesto Briševo nedaleko Zadra. O ovoj smo uspješnoj priči razgovarali s mladim Antom Butićem, nasmijanim domaćinom ovog OPG-a:

- Kao tvrtka "Dobra vina" promovirali smo najbolja hrvatska i strana vina. Putujući po svijetu, shvatio sam kako suvremene turiste sve više zanima seoski turizam i u mirnom okruženju i na svježem zraku. Tada sam došao na ideju da moja obitelj pokrene posao. Od početne „igre" došli smo do većeg broja zaposlenika. OPG danas obavlja djelatnosti iz sfere turističkih agencija, prijevoza putnika i ostalih popratnih usluga u turizmu. Ujedno smo partneri i hrvatskim i stranim ponuđačima usluga, priča nam Ante kako je sve počelo.

Tako je u studenom 2009. godine organizirana prva tura, i to ne bilo kakva:

- Berba maslina, grožđa i sadnja voćki uz vožnju traktorom sastavnice su naših tura i velike atrakcije turistima zato što ih većina živi u velikim gradovima, pa im je dodir s prirodom za vrijeme odmora izrazito bitan. Gostima uz živu glazbu nudimo tradicionalna jela koje se spremaju na moderan način: peka, jela sa žlicom, janjetina na ražnju, sarma, punjena paprika... Takvo nešto danas se cijeni, kazao je Ante.

Ante se slaže s tim da je ključ uspjeha u turizmu - čovjek. Uz posvetu svakom gostu i manire pravog domaćina, dobre su recenzije neizbježne. No ovaj mladić, kao i svatko tko se bavi agroturizmom u Zadarskoj županiji, smatra da zadarsko zaleđe nije dobro prepoznato od strane županijske turističke zajednice:

- Počeli smo raditi za vrijeme ekonomske krize i bilo je puno uspona i padova. Ono što me „diže" su naši gosti i saznanje o broju kilometara koje su prešli da dođu upravo kod nas. Ponosan sam na ono što smo dosad napravili i mislim da je ovaj posao moja budućnost, zaključuje Ante.