ZADAR - Školski odbor osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima imenovao je Ivana Hrabrova novim ravnateljem te otočke škole, dok dosadašnjoj ravnateljici Nataši Kraljev nije povjeren novi mandat.

Ona je zbog kašnjenja s objavom natječaja krajem rujna još uvijek vršiteljica dužnosti ravnateljice jer joj je mandat istekao.  Natječaj se nije mogao objaviti dok skupština Zadarske županije, kao i ostalim školama, nije na vrijeme usvojila Statut. Taj glavni dokument škole ponovno se mijenjao zbog usklađivanjem sa zakonskim izmjenama koje se uglavnom odnose na izbor ravnatelja. On, prema novim uvjetima mora imati program i dokaze o kompetencijama tipa strani jezik i informatičke vještine te EU projekte.

Novi ravnatelj nastavnik je povijesti i dolazi iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Lišana Ostrovičkih. Tamo je, među ostalim bio i predsjednik Školskog odbora. Ivan Hrabrov podrijetlom je po roditeljima s otoka Pašmana i Ugljana (Banj, Preko) pa se radi o osobi kojoj su bliske specifične otočne prilike.

Ravnateljsko mjesto u središnjoj školi otoka Pašmana kao da je rezervirano za povjesničare..Prvo je to bila Andrea Baraba, koja ga je napustila jer je postala zadarska pročelnica za otoke. Natasha Kraljev je također predavala povijest u biogradskoj školi i sada stiže mladi nastavnik povijesti koji je potreban školski staž stekao u zadarskom zaleđu.