ZADAR- Antuna Novoselovića, bivšeg SDP-ovog vijećnika i predsjednika Gradskog odbora SDP-a, u Gradskom vijeću zamijenit će Ivan Matešić.

Odluka je to koju je donio Nikša Vukas, povjerenik za zadarski SDP koji o svemu odlučuje raspuštanjem Gradskog odbora SDP-a. Matešić, koji je bio 9. na listi za Gradsko vijeće,  danas nam je potvrdio taj izbor. On će popuniti vijećničko mjesto u redovima SDP-a na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Matešić je rođeni Zadranin (45). Završio je Filozofski fakultet u Zadru i časničku izobrazbu na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu. Profesor je povijesti i geografije i radi na mjestu profesora povijesti i geografije u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru. Dugogodišnji je član HPGD Zoranić i Gradske glazbe Zadar.

SDP-ovce smo danas zatekli na subotnjoj kavi na terasi zadarskog Indie bara. Matešić je sjedio za jednim, a ekipa SDP-ovaca u kojoj je bio i Novoselović za drugim stolom. Bili su raspoređeni i za tri stola, kazala nam je najpoznatija zadarska SDP-ovka Sabina Glasovac koja je kao saborska zastupnica samo vikend gošća u Zadru.