ZADAR- I dok čekamo odgovor na pitanje zbog čega Grad Zadar gubi poslovne prostore koje preuzima Država, Odjel za gospodarenje gradskom imovinom daje u zakup pet, nadamo se gradskih prostora, na pet godina.

Jedno je namijenjeno za skladište u Don I. Prodana dok su ostali uobičajene namijene - trgovina, cvjećarna, galerija slika, frizerski salon, prodaja naočala i optičkih pomagala te trgovina autohtonim prehrambenim proizvodima: maslinovo ulje, pršut, sir, kušaonica vina. Za prostor u Kovačkoj 2, od 32 metra četvora gdje je i sada frizerski salon, početna cijena najma je 11.50 eura za kvadrat. 

Dva su prostora u Ulici Špire Brusina: za onaj u od 138 metara četvornih u kojem je godinama bila Splitska banka, došlo je do prenamjene - to će biti trgovina robe, prehrane ili autohtonih proizvoda. Početna cijena kvadrata je 17 eura po metru četvornom. Za znatno manji prostor u istoj lici, na broju 8, najveća je početna cijena od 25 eura za kvadrat. Prostor ima 21 metar četvorni i u njemu su se prodavale naočale. 

Natječaji za najam prostora na adresi Kovačku 2 (31,80 m2 / 13 eura/m2) i onaj u Špire Brusine 8 (21 m2 / 25 eura/m2) bili su i lani objavljeni. U Ulici Vladimira Papafave 3, uz sve poznate namjene, može biti i ured. Radi se o prostoru od 17 kvadrata, početna cijena je po metru četvornom 15 eura.