Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak održao je jučer sastanak sa predstavnicima 10 zadarskih boksačkih klubova, članica HBS-a. Uz lijepe vijesti o novom boksačkom centru koji će uskoro biti otvoren u Zadru, Bošnjak je pozvao klubove da se jave za natječaj o partnerstvu za uređenje i vođenje boksačkog centra u sklopu sportskog centra Višnjik.

- Hrvatski boksački savez će zajedno sa Sportskim centrom Višnjik uložiti značajna sredstva u uređenje i opremu novog centra. S obzirom da je sjedište saveza u Zagrebu, logično je ponuditi suradnju zadarskim klubovima, koji su u mogućnosti uložiti sredstva u uređenje i opremu objekta.

Na sastanku je predsjednik predložio klubovima i osnivanje Županijskog saveza, kojim bi bolje artikulirali svoje financijske potrebe od lokalne samouprave. Ujedno, predloženo je da i HBS pošalje u Zadar instruktore za tečaj za boksačke suce, te ukoliko bude dovoljno kandidata da se u Zadru napravi i polaganje za AIBA trenerske zvjezdice. Bošnjak je pozvao klubove i da pripremaju svoje seniorske boksače za predstojeću boksačku ligu Pevec, koja bi od iduće godine trebala krenuti širom Hrvatske, a jedno od kola boksalo bi se u Zadru.

Na sastanku je Bošnjak uručio diplomu Draganu Vidaiću za uspješno položenu AIBA trenersku zvjezdicu.