Na adresu našeg portala dobili smo fotografije prostorije Mjesnog odbora Poluotok, devastiranog i zapišanog ulaza na kojem je objavljeno kako ih je službeno zatvorio Odjel za gradsku samoupravu i opće poslove.

Od njih smo dobili traženo obrazloženje:

Temeljem dojava građana nadležni Upravni odjel za gradsku samoupravu i opće poslove bez najave vijeću mjesnog odbora obišao je prostorije koje koristi Mjesni odbor Poluotok.

Nakon što je u istome zatečen vezani pas (nečipiran), te sveopći nered i nehigijenski uvjeti nezamislivih razmjera, Odjel je na ulaznim vratima prostorija , iz predostrožnosti ostavio obavijest o daljnjoj zabrani korištenja prostora, s obzirom da sanitarna inspekcija nije nadležna postupati po ovom slučaju.

O istome je obaviješteno komunalno redarstvo, koje je sastavilo zapisnik te su  izdali prekršajni nalog i uputili prijavu veterinarskoj inspekciji.

S obzirom da navedenim prostorom raspolaže jedino vijeće Mjesnog odbora Poluotok, a provjerom je utvrđeno da se vijeće od konstituiranja nije sastalo niti jednom te da je u posjedu ključeva kao jedini korisnik bio predsjednik Vijeća, sve činjenice upućuje da odgovornost za navedene neprihvatljive postupke ne može biti na trećim osobama.

Zbog svega utvrđenog Gradonačelnik Grada Zadra, temeljem čl. 64. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi predložit će Gradskom vijeću raspuštanje vijeća Mjesnog odbora Poluotok, o čemu će predstavničko tijelo donijeti odluku na prvoj slijedećoj sjednici, navodi se u povratnoj informaciji resornog odjela za MO čiji je predsjednik vijeća Frane Brajković.

Ovakva situacija sramotna je za MO Poluotok, povijesno središte Zadra kojeg su neki očito privatizirali, a istovremeno su se predstavljali kao posljednja linija obrane Grada - bez obzira na politički predznak. Reakcija nadležnih je posve ispravna.