Od 27. do 29. rujna grad Pag biti će domaćin manifestacije "Nordijsko hodanje na mjesečevom otoku" koja se ove godine održava po prvi puta.

U tri dana vikenda sudionike očekuje aktivan i bogat program na stazama koje su osmišljene u sklopu projekta "Uspostava staza za nordijsko hodanje i pješačenje na području TZ grada Paga". Hodači će tokom vikenda izmijeniti čak četiri lokacije - grad Pag, Vlašiće, Dinjišku i Šimune.

Cilj ove sportsko-rekreativne manifestacije jest promovirati aktivan način života te upoznati sudionike s prirodnim i kulturnim ljepotama grada i otoka Paga kao i gastronomskom ponudom.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina, a za razliku od običnog hodanja aktivira cijelo tijelo kroz upotrebu posebnih štapova pri hodanju. Štapovi za nordijsko hodanjem izrađeni su od laganih materijala, a mogu biti teleskopski ili fiksni. Ovaj oblik rekreacije veoma je popularan u svijetu te pridonosi proširenju ponude pješačkog turizma. Preporučljiv je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

Prijave za sudjelovanje na manifestaciji traju do 20. rujna, a vrše se putem internet stranice www.stotinka.hr: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3199/prijava_na_utrku

Kasnije prijave ili prijave na sam dan manifestacije nisu moguće zbog složenosti organizacije same manifestacije. Kotizacija za sva tri dana iznosi 170,00 Kn, a u iznos kotizacije uključen je tečaj nordijskog hodanja, vođenje po stazama, degustacija paških specijaliteta i još mnogo toga. Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati sva tri dana već samo jedan ili dva dana, u tom slučaju iznos kotizacije ostaje isti. Sve prijavljene sudionike očekuje startni paket.

Otkrijte novi način kretanja ili podijelite svoju strast prema nordijskom hodanju s drugim zaljubljenicima u ovu brzorastuću aktivnost i hodajte mjesečevom površinom - na Zemlji, na otoku Pagu, pozivaju iz Turističke zajednice grada Paga i obrta Nordijsko hodanje.