Kada je danas ušao s darovima u Dječji vrtić Radost, PO Višnjik, gradonačelnik Branko Dukić posebnu je pozornost posvetio jednoj igrački - šahu. Raspakirao je poklon, otvorio ploču, poredao figure i upitao djecu znaju li o čemu se radi. Naravno, za ovu nekad popularnu igru, a zapravo zahtjevni sport, većina djece nikada nije čula niti je znala što bi s figuricama.

Pokazalo se kako nije riječ o slučajnom daru - nešto kasnije pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić najavio je novi projekt u svim vrtićima kojima je osnivač Grad Zadar.

- Nakon što smo prvi u Republici Hrvatskoj uveli sportski program, danas mogu najaviti da ćemo svu djecu naučiti igrati šah. Jednako kao što sva djeca znaju plivati do trećeg razreda, tako će do polaska u školu naučiti ovu igru, jer ima pozitivan učinak na razvoj djece, najavio je Nekić.

Gradonačelnik Dukić potom je, obilazeći budući sportski vrtić, koji je smješten na početku bazenskog kompleksa, najavio dolazak malih sportaša u roku od mjesec-dva.

- Vjerujem da će se u gradu sporta naći interesa za ovaj vrtić, u koji ćemo zaposliti i kineziologa  Namjera je da radi u okviru Radosti, kao obližnji PO Višnjik, što nije slučajno. Između njih je dječje igralište u koje smo uložili milijun i pol kuna, planiramo da to bude jadna zaokružena cjelina, rekao je Dukić.

Unutar objekta je postavljeno novo osvjetljenje primjereno odgoju djece, a vjeruje se da će radovi završiti kroz rujan pa će 40 djece s liste čekanja uskoro dobiti mjesto u njemu.