Nova akcija zadarske krim policije rezultirala je zapljenom droge vrijedne gotovo 400 tisuća kuna.

Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske danas su predani 38-godišnji D. B. i 23-godišnja P. Š. iz Zadra. U sklopu kriminalističkog istraživanja, kojeg su proveli policijski službenici Odjela kriminaliteta droga i Odjela općeg kriminaliteta, jučer je obavljena pretraga kuće i vozila u širem centru Zadra.

Prema informacijama iz PU zadarske, policijski službenici pronašli su sveukupno 2961 grama droge marihuane, 800 grama droge amfetamin, 17,5 grama droge kokain, 5,4 grama droge MDMA pakirane u više pojedinačnih paketića, 1161 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava tzv. punila, kao i dvije vage za precizno mjerenje, jedna metalna tzv. „drobilica" i aparat za vakumiranje.

Prilikom pretrage kod 38-godišnjaka i 23-godišnjakinje pronađena su i dva prijenosna računala, dva tableta te tri mobilna uređaja za koje se sumnja da potječu iz vršenja drugih kaznenih djela, uglavnom iz domene imovinskog kriminaliteta. Policijski službenici PU zadarske stoga nastavljaju s provođenjem izvida u svezi pronađenih predmeta.

Droga, kojoj se vrijednost procjenjuje na iznos od oko 385.900 kuna, i drugi predmeti su im oduzeti, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 38-godišnjak i 23-godišnjakinja predani su pritvorskom nadzorniku te će tijekom dana biti ispitani u državnom odvjetništvu. Duo je policiji poznat od ranije, a kako neslužbeno doznajemo, osim biznisa s drogom povezuje ih i ljubavni odnos.