Gradonačelnik Branko Dukić je na godišnjem odmoru, potvrđeno je iz gradske uprave. U petak smo na parkiralištu gradske garaže vidjeli gradonačelnika u društvu pročelnika Tomislava Korone, koji se pohvalio kako oni rada i kada su na godišnjem odmoru. "Uvijek sam ja gradonačelnik", aludirao je Dukić na odgovornost prvog čovjeka Grada Zadra, kazavši kako ga mijenja prvi zamjenik Ante Babić.

Političari obično idu na godišnji odmor nakon Oluje pa je tako i gradonačelnik Dukić posljednji put službeno viđen u protokolu na Gradskom groblju, a neslužbeno na proslavi Oluje u Crnom te otvaranju benzinske postaje.

Uz zamjenika Babića, također radi i zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać, navodi se u informaciji iz gradske uprave. Do kada je gradonačelnik Zadra na odmoru ne znamo, ali znamo da on radi i kada se odmara.

Međutim, prema potrebi, i tijekom godišnjeg odmora, gradonačelnik sudjeluje u pojedinim protokolarnim obavezama te drugim radnim obavezama gradonačelnika, dodaje se u informaciji iz Ureda gradonačelnika koju smo čekali dva dana.